Staatssecretaris voor fraudebestrijding John Crombez (sp.a) komt op maandag 18 juni naar de Lakenhal Herentals.

John Crombez (sp.a)  : 'De strijd tegen fraude moet dit jaar 720 miljoen euro opbrengen – 110 miljoen wat sociale en 610 miljoen wat fiscale fraude betreft. Bij de begrotingscontrole werden die bedragen nog licht verhoogd. Volgend jaar moet de fraudebestrijding dan weer 1 miljard euro opleveren.  Het regeerakkoord Di Rupo bevat ook 38 maatregelen om fraude beter te bestrijden en om de correcte toepassing van de wetgeving te verbeteren. Dat fraudebestrijding zo hoog op de agenda staat, heeft veel te maken met de financiële, economische en bancaire crisis.

'Wanneer meer dan 11 miljard euro moet worden bezuinigd, is onrechtvaardigheid eens zo pijnlijk,' zegt Crombez. 'Fraudeurs zuigen niet alleen het systeem leeg, maar schuiven de rekening voor de extra lasten ook nog eens door naar eerlijke burgers en bedrijven die al veel betalen. Fraudebestrijding moet het rechtvaardigheidsgevoel bij de mensen herstellen. Als we erin slagen om de fraude in ons land tot op het niveau van onze buurlanden terug te dringen, kunnen we tegen 2030 tot de helft van de vergrijzingskost voor pensioenen en gezondheidszorg betalen.'

Hoe Crombez dat aanpakt, en waarom, komt hij zelf vertellen in Herentals op maandag 18 juni om 20 uur in de Lakenhal. 
(Bericht sp.a)

Extra column Nnieuws
Benieuwd of tussen nu en 14 oktober sp.a Herentals ook Ingrid Lieten, Johan Vande Lanotte  'De keizer van Oostende' en z'n naaste vriend Oostendenaar John Crombez (n.v.d.r. 18/6  in Lakenhal),  Freya Van den Bossche (zonnepanelen) (n.v.d.r.  komt op 8/6 voor Eigen Haard)Steve Stevaert, Louis Tobback en Frank Vandenbroucke uitnodigen om hun persoonlijke Vlaamse of federale problematiek aan de Herentalsenaar te komen uitleggen. 

(Wif /N.)